Aloë vera

Aloë vera wordt ook wel eens 'wonderplant', 'natuurlijke genezer' en 'brandwondenplant' genoemd. Aloë vera is rijk aan voedingsstoffen die elkaars effect versterken (synergie). Aloë vera is vooral bekend om op de huid te smeren. Het drinken van de gel is belangrijk om het lichaam inwendig te reinigen. Aloë Vera is zowel geschikt voor volwassenen, kinderen als je huisdier.

Enkele eigenschappen van de plant:

  • Verhogen van de weerstand
  • Immuunsysteem ondersteunen
  • Stofwisseling stimulieren
  • Stressgevoeligheid verminderen
  • Nachtrust bevorderen

8 redenen waarom aloë vera goed voor je is:

1. Een gezonde spijsvertering

Een goede gezondheid begint bij een goede spijsvertering. Aloë Vera heeft een geweldig nuttige werking op de darmfunctie wat resulteert in een vlotte en efficiënte doorvoer van de darminhoud. Aloë Vera levert zo een belangrijke bijdrage aan een goede werking van het spijsverteringskanaal. Het zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit onze voeding optimaal worden opgenomen in onze bloedbaan. 

2. Positief effect op de darmflora en maag

Aloë Vera is in velerlei opzichten een natuurlijke "balansbrenger". Dat geldt met name in de darmen waar het helpt om de verhoudingen tussen bacteriën en gisten te regelen. Aloë Vera brengt de zuurtegraad van de maag in balans. 

3. Het effect op de huid

Wanneer er nieuwe huidcellen ontstaan in de basale cellenlaag, diep onder de opperhuid zijn ze groot en levendig. Na ongeveer 21-28 dagen bereiken deze nieuwe huidcellen -de zogenaamde keratinocyten - de oppervlakte, maar zijn dan nog slechts een schaduw van hun eerdere verschijningsvorm. De cellen zijn omgezet in dunnen vlokken keratine die uiteindelijk afschilferen. Aloe Vera Gel bevat een cocktail van essentiële voedingsstoffen die de basiscellen voeden waardoor de huid gezonder blijft. Hierdoor kan de huid haar vitale functies efficiënter uitvoeren en ziet de huid er veel beter uit. 

4. Stimuleren van celgroei

"Fibroblasten" zijn belangrijke cellen die in de huid aangetroffen worden, en wiens functie is om collageen en en elastine aan te maken. Deze vezels geven de huid haar structuur en laten deze er stevig en elastisch uitzien. Dit is niet alleen vanuit cosmetisch oogpunt prettig, maar ook met het oog op het herstel van de huid. Collageen en elastine zorgen immers voor een raamwerk waar de nieuwe huidcellen overheen kunnen groeien. Aloe Vera is in staat om dit proces van collageen en elastine aanmaak te stimuleren en bevordert zo het herstellend vermogen van de huid. 

5. Weerstand verhogend (versterkt ons immuunsysteem)

In het binnenste van het blad, bevindt zich een lange keten van polysacharide (meervoudige suikerstoffen). Deze bezitten de eigenschap om ons te kunnen helpen vanuit de darmflora de weerstand tegen ongunstige bacteriën te verhogen. Deze positieve effecten van Aloë Vera kunnen, door het drinken van Aloë Vera Gel bewerkstelligd worden. 

6. Een goede bron van mineralen

Een aantal mineralen die we aantreffen in de Aloe Vera Gel zijn calcium, natrium, kalium, ijzer, chroom, magnesium, mangaan, koper en zink. Dit heeft te maken met het feit dat deze plant vooral neigt te groeien in gebieden waar de bodem rijk is aan deze belangrijke voedingsstoffen. De wortels van de plant zijn in staat om deze mineralen aan de bodem te onttrekken en ze via de gel van het blad van de Aloë Vera plant aan ons door te geven. 

7. Een goede bron van vitaminen

Aloë Vera Gel bevat een uitgebreide reeks vitaminen en spoorelementen, wat zelden voorkomt in planten. Naast vitamine A, bevat Aloë Vera vitaminen uit de B-groep (8 tal), vitamine C en foliumzuur. Veel van deze vitaminen kunnen niet door het lichaam opgeslagen worden, en moeten dus constant aangevuld worden door middel van onze voeding. En wat is er nu een betere manier dan het drinken van een dagelijkse portie Aloë Vera Gel, waarbij we ook nog eens ons afweersysteem versterken? En de laatste maar niet de onbelangrijkste reden! 

8. Een uitstekende mix voor een goede gezondheid

Door het drinken van Aloë Vera Gel krijgen we belangrijke voedingsstoffen binnen die tegenwoordig veelal in te lage dosis in ons voedsel zitten. Onder andere 19 van de 20 aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft, waarvan 7 van de 8 simpelweg niet door het lichaam aangemaakt kunnen worden. Het drinken van Aloë Vera Gel geeft het lichaam voldoende van deze stoffen om complexe enzymsystemen optimaal te laten verlopen. Dit betekent dat het lichaam op 100% kan functioneren. Het resultaat: je voelt je energieker en de meesten zullen zien dat dit ook nog eens gepaard gaat met een ijzersterke weerstand.
 
Het drinken van de Aloë Vera Gel is de beste mix aan voedingssupplementen die u uw lichaam kunt geven!